Interviu dublu cu Simona și Vanessa, tinerele senzații din aviație!

interviu dublu simona vanessa insotitoare de bord

Am stat de vorbă cu Simona și Vanessa, două tinere care au ales cursurile de însoțitor de bord acreditate Shell Team Aviation imediat după ce și-au încheiat studiile iar acum lucrează cu multă pasiune în domeniul aviației. Amândouă au fost încântate de primul lor zbor cu avionul și au rămas uimite de eleganța și prestanța stewardeselor chiar dacă nu au înțeles exact la acel moment care este rolul lor. Au ales cursurile de stewardesă de la Shell Team în primul rând datorită recomandărilor foarte bune și consideră chiar și până în ziua de astăzi că informațiile oferite de către lectori la acel moment au pus de fapt bazele carierei lor.

Cum ați ales școala Shell Team Aviation și în ce măsură v-au ajutat cursurile acesteia să vă vedeți visul cu ochii?

Simona: Când m-am decis că vreau să fac pasul ăsta, “să ma fac stewardesă”, am început să caut pe net școli, cursuri de însoțitori de bord, iar Shell Team Aviation era primul site, din câte îmi amintesc. Am intrat pe site, am început să caut informații, să mă uit la recenzii, apoi le-am dat mesaj pe Facebook pentru mai multe detalii și au răspuns imediat. Ulterior, am aflat că o colegă din liceu făcuse și ea cursul acolo și am întrebat-o și pe ea una, alta iar concluzia a fost că ăsta este cursul pe care îmi doresc sa-l urmez.

Nu regret nici o clipă decizia pe care am luat-o. Am avut instructori foarte bine pregătiți, care mi-au explicat tot ce am avut nevoie pe înțelesul meu, m-au motivat și m-au ajutat să înțeleg din ce în ce mai mult lumea aviației din prisma însoțitorilor de bord. Foarte important pentru mine este că și după terminarea cursului, cei de la Shell Team Aviation m-au ajutat în continuare în procesul de angajare.

Vanessa: Scoala Shell Team Aviation nu a fost alegerea mea, părinții mei m-au împins spre această meserie și tot ei au ales școala, aflând că este una din cele mai bune și primind recomandări foarte multe din partea vechilor studenți.

Cât despre cursurile și instruirea de care am avut parte la Shell Team Aviation nu pot spune decât că mi-au pus bazele acestei meserii pe care am ajuns să o iubesc. Nu m-am dus cu mari așteptări la aceste cursuri, dar în urma lor mi-am descoperit o nouă pasiune și ceea ce îmi doresc să fac de acum încolo din punct de vedere profesional.

Care a fost primul vostru contact cu cerul? A avut primul zbor vreun impact asupra alegerii carierei în aviație?

Vanessa: Primul meu contact cu cerul a fost în adolescență, când am plecat cu familia într-o vacanță în afara țării. A fost interesant, ceva nou dar nu, nu a avut zborul în sine un impact asupra alegerii mele de a avea o cariera în aviație însă pot spune că prestanța și eleganța echipajelor de zbor m-a impresionat din prima clipă, și încă o fac.

Simona: Prima dată am zburat când aveam 9 ani. Am mers la Roma, unde era tatăl meu. Îmi amintesc că eram foarte încântată și nerăbdătoare. Cu toate astea, eram destul de mică și nu  înțelegeam prea bine ce făceau “doamnele alea drăguțe “ din avion. Ce știu sigur este că mi-a plăcut foarte mult primul zbor.

Ce v-a determinat să luați decizia de a deveni însoțitor de bord? Ce joburi ați avut înainte?

Simona: În clasa a 12-a am avut de făcut un proiect și am ales jobul de însoțitor de bord.  Acela a fost momentul când am început să aflu mai multe, să descopăr lumea aceasta. Apoi după liceu, toata lumea mă întreba “când  mă fac stewardesă” și mereu spuneam “nu știu, după facultate probabil” dar nu s-a întâmplat așa. Într-o seară pur și simplu m-am hotărât, și am început să caut școli, cursuri pentru a deveni însoțitor de bord. Înainte să intru în lume aviației am predat cursuri de street dance pentru copii, dar am lucrat și la o florărie dintr-un centru comercial.

Vanessa: Înainte de școala pentru însoțitori de zbor mi-am terminat facultatea și mai lucram din când în când în domeniul artistic, am făcut dans de mică.

Care credeți ca este cea mai de preț calitate a unui însoțitor de bord? De ce?

Vanessa: Un însoțitor de zbor trebuie să aibă o multitudine de calități, nu pot spune una singură, dar consider că doua din cele mai importante sunt răbdarea și adaptabilitate în diferite situații. Având în vedere că interacționezi cu diferite tipologii de oameni ai nevoie de răbdare și de capacitatea de a gestiona situațiile nu tocmai plăcute ca acestea să nu escaladeze în evenimente nedorite.

Simona: Sincer, cred că flexibilitatea și adaptabilitatea sunt cele mai importante calități.  În fiecare zi întâlnești pasageri diferiți, situații diferite, chiar și colegi diferiți. Trebuie să știi să te adaptezi în orice condiții, să lucrezi cu toate tipologiile de oameni și să rămâi cu zâmbetul pe buze.

Ce vă oferă cea mai mare satisfacție într-o zi petrecută la serviciu?

Simona: Cred că atunci când vad că pasagerii sunt mulțumiți și ajung cu bine la destinație.

Vanessa: Din momentul în care mă îmbrac în uniformă, până ajung acasă după o zi de zbor am cea mai mare satisfacție. Tot ce ține de meseria asta, mie personal, îmi oferă o mare satisfacție.

Cum vă regăsiți motivația după o zi grea de munca?

Vanessa: Dacă ajungi să îți iubești meseria, motivația vine în fiecare zi.

Simona: Mă gândesc că acea zi grea de muncă face parte din evoluția mea. Cu cât întâmpin mai multe situații dificile, cu atât învăț mai multe și evoluez. În plus, atunci când îți place ceea ce faci, rar întâlnești  zile grele de muncă.

Descrieți, într-un cuvânt, o zi petrecută la serviciu, printre nori

Simona: Uluitoare

Vanessa: Surprinzătoare

Poveștile celor două tinere sunt impresionate iar dacă și tu îți dorești o poveste asemănătoare înscrie-te la cursul de însoțitori de bord Shell Team Aviation, după absolvire ești angajat garantat la una dintre marile companii aeriene iar visul tău de a zbura, de a vizita lumea și de a fi plătit pentru asta se poate îndeplini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

📣 NOU - Rezervă ONLINE un loc la următorul curs de însoțitor de bord. Află mai multe pe pagina de înscrieri 👉🏻

X