De vorbă cu absolvenții #2

Meseria de însoțitor de bord este cu mult diferită față de celelalte, în fiecare zi te confrunți cu noi situații și descoperi lucruri noi, nicio zi nu seamănă cu alta și tocmai de aceea suntem pasionați de aviație. Din păcate foarte multe job-uri sunt monotone, lipsite de provocări iar munca de birou zilnică obișnuită își spune cuvântul, tocmai de aceea o bună parte din absolvenții noștri au decis să renunțe la job-ul anterior pe care îl aveau și să încerce ceva nou, să exploreze o lume total diferită și plină de provocări. Am decis să vorbim cu o parte din ei și să îi întrebăm care a fost experiența lor legată de cursurile de însoțitor de bord Shell Team Aviation dar și dacă au reușit în urma finalizării cursurilor să se angajeze la una dintre marile companii aeriene așa cum își doreau.

Am stat de vorbă cu Alexandra, în vârstă de 29 de ani care a terminat facultatea de Finanțe Bănci iar în prezent lucrează ca însoțitor de bord la compania aeriană Blue Air, ea visa să lucreze ca stewardesă de mai bine de 7 ani, de când a zburat pentru prima dată cu avionul în momentul în care compania la care lucra la acel moment organiza un training în altă țară. Vă invităm să îi cunoașteți povestea în interviul de mai jos:

Ce te-a determinat sa iei decizia de a deveni însoțitor de bord? Ce job ai avut înainte?

Alexandra: Lucram de câțiva ani ca și responsabil financiar, aveam muncă de birou și un program fix. Știam că trebuie neapărat să fac o schimbare și am început să caut informații despre ce presupune cariera de însoțitor de bord.

Cum ai ales Shell Team Aviation și în ce măsură te-au ajutat cursurile acesteia să îți vezi visul cu ochii?

Alexandra: Am căutat pe internet școală de însoțitori de bord, am gasit Shell Team și am sunat pentru a afla mai multe informații. Am întâlnit, la capătul celălalt al firului, o persoană minunată, cu care am rezonat încă din prima secunda și care mi-a răspuns cu drag la toate întrebările. Ajunsă la cursuri, am întâlnit toată echipa, niște oameni minunați, foarte bine pregătiți și extrem de dedicați, care au fost alături de mine până în momentul angajării.

Care crezi ca este cea mai de preț calitate a unui însoțitor de bord? De ce?

Alexandra: Pe lângă pasiune, punctualitate, spirit de echipă și profesionalism, consider că zâmbetul este una dintre cele mai de preț calități pentru că sparge orice barieră de comunicare.

Ce îți oferă cea mai mare satisfacție într-o zi petrecută la serviciu?

Alexandra: Pentru mine cea mai mare satisfacție este sa văd un zâmbet sincer pe fețele oamenilor sau să aud un mulțumesc spus din suflet la sfârșitul zborului.

Cum îți regăsești motivația după o zi grea de munca?

Alexandra: Pasiunea mea pentru zbor mă ajută să trec peste o zi grea și să fiu recunoscătoare pentru fiecare zi de zbor.

Descrie, într-un cuvânt, o zi petrecută la serviciu, printre nori 🙂

Alexandra: Pasiune, o pasiune care nu se stinge niciodată față de alte job-uri obișnuite.

Povestea Alexaxndrei este impresionantă, ea a decis să dea cifrele și calculele pe aterizări și decolări, și-a schimbat complet cariera și a ales un job plin de provocări și senzațional, a ales să devină însoțitor de bord din pasiune pentru aviație. Dacă și tu îți dorești o poveste asemănătoare înscrie-te la cursul de însoțitori de bord Shell Team Aviation, după absolvire ești angajat garantat la una dintre marile companii aeriene, visul tău se poate îndeplini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

📣 NOU - Rezervă ONLINE un loc la următorul curs de însoțitor de bord. Află mai multe pe pagina de înscrieri 👉🏻

X