De vorbă cu absolvenții #1

Pentru noi, lumea aviației și meseria de însoțitor de bord reprezintă un adevărat stil de viață, gândul că poți călătorii peste tot în lume, să vezi lucruri și locuri la care doar visai și să fii plătit pentru asta este principalul motiv pentru care cursanții noștri își doresc să devină însoțitori de bord. Am decis să vorbim cu o parte din ei și să îi întrebăm care a fost experiența lor legată de cursurile de însoțitor de bord Shell Team Aviation dar și dacă au reușit în urma finalizării cursurilor să se angajeze la una dintre marile companii aeriene așa cum își doreau.

Am stat de vorbă cu Carmen-Gabriela Balbae pentru care colegii însoțitori de bord au devenit o adevărată familie alături de care acum alege să-și petreacă chiar și zilele libere, pentru ea meseria de stewardesă reprezintă mult mai mult decât un simplu job. Vă invităm să îi cunoașteți povestea în interviul de mai jos:

Ce te-a determinat să îți dorești să fii însoțitoare de zbor?

Carmen: Eu sunt din Bacău, iar în vară am terminat facultatea la SNSPA București. Exact în timpul examenelor de licență, o cunoștința s-a înscris la cursurile scolii Shell Team Aviation și a fost atât de impresionată de ce se petrecea acolo încât numai despre asta vorba. Așa mi-a venit ideea, iar la scurt timp după ce am terminat facultatea m-am înscris la cursurile școlii iar în prezent lucrez ca stewardesă în cadrul companiei Blue Air.

Cum a fost pentru tine experiența Shell Team Aviation și în ce măsură te-a ajutat să îți îndeplinești visul?

Carmen: Mi-a plăcut mult mediul de la școală, iar cei de acolo m-au încurajat din prima clipa să urmez acest drum. Astfel, mi-am făcut prieteni și am învățat totodată și informațiile de bază pentru a putea lucra în domeniul aviației. La numai 2 luni după ce am obținut atestatul de zbor, am fost chemată la un interviu al companiei Blue Air. După ce am trecut cu bine proba și am susținut examenele, am reușit să fac ce îmi place cu adevărat, să călătoresc și să interacționez zilnic cu oamenii.

Care crezi că e cea mai importantă calitate a unui însoțitor de bord?

Carmen: Cred că un însoțitor de bord trebuie să aibă mai multe  calități pentru a practica această meserie, nu ar trebui să lipsească flexibilitatea, punctualitatea, dorința de a învăța în permanență lucruri noi, abilități excelente de comunicare și nu în ultimul rând, să fie mereu cu zâmbetul pe buze.

Cum îți regăsești motivația după o zi mai grea de muncă?

Carmen: După o zi grea petrecută la serviciu îmi place să fac sport, să citesc sau să ies cu colegii de muncă, ei reprezintă pentru mine o a doua familie, mereu ne ajutăm și ne susținem la nevoie.

Descrie, într-un cuvânt, o zi petrecută la serviciu, printre nori 🙂

Carmen: Daca ar fi să aleg doar un singur cuvânt pentru a descrie o zi petrecută printre nori, acela ar fi pasiune.

Povestea lui Carmen este impresionantă, la bază însă stă ceea ce ne unește pe toți în acest domeniu, pasiunea pentru lumea aviației, ea a ales un job lipsit de monotonie în care poate călătorii peste tot în lumea și să fie plătită pentru asta iar colegii de muncă au devenit adevărați prieteni. Dacă și tu îți dorești o poveste asemănătoare înscrie-te la cursul de însoțitori de bord Shell Team Aviation, după absolvire ești angajat garantat la una dintre marile companii aeriene, visul tău se poate îndeplini.

2 thoughts on “De vorbă cu absolvenții #1”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

📣 NOU - Rezervă ONLINE un loc la următorul curs de însoțitor de bord. Află mai multe pe pagina de înscrieri 👉🏻

X